Lägenhet utomlands

Att köpa lägenhet utomlands har blivit allt mer populärt och sprider sig mer över hela världen. Förr var lägenhet utomlands liktydigt med lägenhet i Spanien, Italien eller något annat populärt Medelhavsland. Idag kan det även handla om Thailand eller ännu mer exotiska platser. Folk längtar helt enkelt bort till värme och exotiska kulturer på så fast basis att de vill ha lägenhet utomlands.

Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr, klicka här

Att köpa en lägenhet utomlands är dock långt ifrån lika enkelt som att köpa lägenhet i Sverige – där man kan språk, sedvänjor, lagar och kultur. Om man inte har några kontakter i landet sedan tidigare kan det vara en bra idé att läsa in sig ordentligt på landet och kontakta exempelvis landets ambassad i Sverige samt resbyråer som brukar arrangera resor till landet. De har all anledning att vara behjälpliga med tips och kontakter då de gärna vill arrangera dina resor när du ska åka till din lägenhet utomlands.

Börja med att hyra lägenhet utomlands
Det absolut bästa är att hyra en lägenhet utomlands – i det land du bestämmer dig för, kanske i några olika länder om du ännu inte bestämt dig för vilket – så kan du på plats själv skapa kontakter, lära känna kulturen, språk och folk.

På plats är det bäst att kontakta en lokal jurist som känner till hur det går till att köpa lägenhet i landet. Det kan också vara bra om du kan få kontakt med någon annan som skaffat lägenhet utomlands själv – och kanske kan ge tips och råd. Vilka säljare eller byggherrar är att lita på och vilka ska man akta sig för. Kort och gott – vad att tänka på när man köper lägenhet utomlands.

Priset på lägenhet utomlands
Priset på en lägenhet utomlands kan skilja sig mycket. Självfallet på storlek och komfort men också läge och land. Exempelvis kan en takvåning med stor terrass och havsutsikt på Spaniens östkust kosta upp till 2.5 miljoner kronor. Då är det en lägenhet med både centralvärme, AC, trädgård och pool.

En helt annan prisklass hittar man i Costa Teguise på Lanzarote. För 980 000 kronor får du där en lägenhet med ett sovrum och ett badrum samt gemensam pool i anslutning till lägenheten.

I närheten av South Pattaya och Jomtien beach i Tahiland kan man hitta lägenheter på mellan 35 m2 och 65 m2 från 250000 kornor medan medianen för en lägenhet i New Yorkförorten Queens – som knappast räknas till de finare områdena i staden – idag ligger på runt 2.4 miljoner kronor.

Att bygga lägenhet utomlands
Om man inte bara vill köpa lägenhet utomlands utan till och med bygga lägenhet utomland är det ännu mer man behöver ha på fötterna innan man ger sig in i projektet. Varje land har sitt eget sätt att bygga och olika syn på kvalité, garanti och avtal. Då är det än mer viktigt att man har de juridiska insikterna i landet som behövs och att man har sin ekonomi ordnad och inte tar några onödiga risker. Det är en stor sak att skaffa lägenhet utomlands och det bör man ha i åtanke.