Lägenhet i Stockholm

Att finna en lägenhet i Stockholm är idag riktigt svårt. Överlag är det svårare att hitta lägenheter i Sveriges större städer och Stockholm är ju som bekant den största. Det har blivit på senare år blivit ännu svårare att hitta lägenhet i Stockholm, att bara hyra, då det blivit allt vanliga att lägenheter i Stockholm ombildas till bostadsrätter.

Sälj din Lägenhet/Hus – Fast mäklararvode 5000kr, klicka här

Olika sätt att leta lägenhet i Stockholm
När du säker lägenhet i Stockholm, och redan bor i staden, har du en väsentlig fördel. För att leta lägenhet är som att söka jobb – den närmsta vägen är via vänner. Någon känner någon som vet. Om du däremot bot utanför Stockholm idag det bästa sättet att finna lägenhet i Stockholm via internet. Där finns det olika webbsidor som utannonserar lägenheter i bland annat Stockholm.

Du kan leta på Hyrestorget, Bopunkten och Blocket där Blocket är den mest ansenliga med omkring 5 000 annonser. Det finns även funktioner på webben som mot betalning håller efter när det inkommer nya annonser om lediga lägenheter i Stockholm och därefter skickar ett sms till dig om detta.

I Stockholm finns det även en bostadsförmedling där du kan ställa sig i kö. Eftersom att få lägenhet i Stockholm är mycket eftertraktat är denna kö mycket lång. Vanligtvis flera år lång. Mindre lägenhet i Stockholm är det svårast att hitta. Därför är det inte ovanligt att ungdomar som söker lägenhet i Stockholm bestämmer sig för att gå samman i ett kollektiv och gemensamt hyra en större lägenhet. På detta sätt ökar de sina möjligheter att hitta en lägenhet i Stockholm och får dessutom en lägre hyra per person.

Lägenhet i Stockholm kan vara lättare att finna hos privata hyresvärdar
En ofta outnyttjad väg till lägenhet i Stockholm är att ta direktkontakt med de privata hyresvärdarna. Dessa är i allmänhet långsammare med att annonsera ut sin lägenhet i Stockholm och använder sällan kösystem. Förvånansvärt ofta kan man få tag på en lägenhet i Stockholm via denna kanal.

Att som aspirant till en lägenhet i Stockholm lägga ut en egen annons är en annan möjlighet som få nyttjar sig av. Detta klargör för hyresvärden att du är en framåt och engagerad hyresgäst. Dessutom sparar hyresvärden in omkostnader kring annonsering samt jobbet att svara på mejl och i telefon – vilket i annat fall är ett ansträngande arbete när man utannonserar lediga lägenheter.

Tillgången till lediga lägenheter i Stockholm går i vågor

Tillgången till ledig lägenhet i Stockholm ändras i takt med att bostadsmarknaden förändras. Av och till är det gott ekonomiskt ställt i staden, vilket leder till en byggboom. Denna i sin tur leder till ökad tillgång till lägenheter i Stockholm.

De välbeställda flyttar in i de nya lägenheterna och med ens finns det tillgång till en stor del lägenheter i Stockholm. Däremot är det tvärtom i ekonomiskt sämre tider. Då håller folk kvar vid sina lägenheter i Stockholm och det blir svårare att hitta boende. Då måste du använda dig av uthållighet och list om du ska hitta lägenhet i Stockholm.